Top

Waarom Intensives

Waarom Intensive Trainingen werken

Neuro Fitness Trainingen is een concept waarin we bewust hebben gekozen voor Intensieve Trainingen met een multi-disciplinaire aanpak. Met onze Intensive Trainingen werk je in een aaneengesloten korte periode, tegelijkertijd aan je brein (de neurofysiologie), je lichaam (de cel-biologie) en je geest (de psychologie). Dit heeft een aantal grote voordelen:

  • Geen tijd voor afleidingen. Je houdt je alleen maar bezig met wat goed voor je is.
  • Je bent gefocust. Je bent deze dagen met één doel bezig, je eigen welzijn.
  • De integratie gaat sneller. Doordat je met het juiste momentum door alle ontwikkelingsstappen heen gaat.
  • De oorzaak wordt aangepakt. Door de multidisciplinaire aanpak vindt de gewenste verandering veel sneller plaats.
  • Behandeling op maat. Door een uitgebreid (multidisciplinair) vooronderzoek krijg je de behandeling die perfect op jou is afgestemd.

Neuro Fitness Training is onderscheidend

Het is “gemakkelijk” om intensief een paar dagen achter elkaar te trainen. Het is een uitdaging om een proces te ontwerpen wat werkt met maximaal en blijvend, resultaat. Hier onderscheidt Neuro Fitness Training zich in. Neuro Fitness Training is ontstaan door jarenlange ervaring in het werken met mensen vanuit verschillende disciplines; psychopathologie, ontwikkelingsvraagstukken, zingeving, resultaatgericht werken en alles wat hier tussenin ligt. Neuro Fitness Training maakt gebruik van onderstaande pijlers:

  • Op het gebied van neurofysiologie werkt Neuro Fitness Training met de laatste kennis op het gebied van EEG Neurofeedback vanuit de school van Marty Wuttke. Eén van de toonaangevende grondleggers van de hedendaagse Neurofeedback.
  • Op het gebied van cellbiologie werkt Neuro Fitness Training met de laatste kennis op het gebied van de Psycho Neuro Immunologie (PNI). Dit is een vakgebied wat sterk in opkomst is en geaccepteerd wordt binnen de hedendaagse medische wetenschap. PNI onderscheidt zich doordat het veel sneller oorzaken kan behandelen dan de klassieke medische wetenschap.
  • Op het gebied van psychologie werkt Neuro Fitness Training alleen met methodes die werken. De belangrijkste methode is NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) waarvan het ondertussen overduidelijk aangetoond is dat het zeer snel resultaten geeft. Daarnaast werkt Neuro Fitness training met o.a. Mindsight van Daniel Siegel, Mindfulness en Somatic Experience van Peter Levine.
  • Omdat integratie van veranderingen in het lichaam plaatsvindt, werkt Neuro Fitness Training met lichaamsgerichte oefeningen, geadapteerd uit Yoga, Chi Neng Qigong en Functionele Training. Deze (vaak ontspannende en stabiliserende) oefeningen zijn speciaal ontworpen voor de Intensive Trainingen.

Deze blogpost is ook beschikbaar in het english.

Neuro Fitness Training is een handelsnaam van Mindfactory en is ingeschreven onder nr. 32096165 in het handelsregister van de kamer van koophandel Gooi- en Eemland, BTW Nummer NL1731.64.444.B.01