Top

Over Neuro Fitness

Intensieve Hersentraining onder persoonlijke begeleiding

Neuro Fitness Training is een programma dat werkt met moderne technologie en toepassingen uit de hedendaagse cel-biologie en  psychologie. Je werkt in een Intensive Training onder persoonlijke begeleiding, doelgericht aan de fitheid van jouw brein, lichaam en geest. Voor jouw brein maken we gebruik van EEG-neurofeedback, biofeedback en hartcoherentie-training. Voor jouw lichaam maken we gebruik van kennis uit de celbiologie en bewegingsleer. Voor jouw geest werken we o.a. met Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse en Systemisch werk.

Waarom Neuro Fitness Training werkt

Neuro Fitness Training richt zich op het trainen naar een fit brein op drie gebieden; neuro-fysiologie, cel-biologie en psychologie.

Trainen op Neuro-fysiologie

Doormiddel van de Neuro Fitness Training, krijgt jouw brein een grotere veerkracht, simpelweg omdat er meer neurologische paden gevormd worden die nodig zijn voor deze veerkracht. Jouw brein krijgt letterlijk een grotere capaciteit. Het trainen van de neurofysiologie doen we door het trainen van de hersenen door neurofeedback, het trainen van de (para)sympathische zenuwbanen door middel van hartcoherentie-training en het trainen van andere biologische parameters, zoals huidweerstand, spierspanning en lichaamstemperatuur door middel van bio-feedback. lees verder

Trainen op Cel-biologie

Een brein met een grotere capaciteit vraagt veel van de cel-stofwisseling. Dit is net als een motor in een Formule-1 auto veel vraagt van het  brandstof-systeem om te kunnen presteren. Het trainen van de celbiologie houdt in dat we ons richten op de stofwisselingsprocessen van de cellen in ons lichaam. Door ons voedingspatroon af te stemmen op wat het lichaam nodig heeft, kunnen we de stofwisseling naar een optimaal patroon laten gaan. In het algemeen betekent dit een gezond voedingspatroon (tijdelijk) aangevuld door specifieke supplementen.

Trainen op Psychologie

Wanneer je meer zelf-kennis hebt, efficiëntere en effectievere coping-strategieën ontwikkeld hebt en een stevige persoonlijk visie hebt ontwikkeld, wordt het gemakkelijker om uitdagende situaties in de kiem te smoren en om te buigen naar constructieve oplossingen. Het trainen van de psychologie betekent voor een groot deel bewustzijn creëren van ons eigen psychologische proces en dit te leren sturen. Dit betekent bewust maken van onze automatische patronen op het gebied van gedrag, emoties en gedachtes. Wanneer we deze patronen kennen, trainen we de gewenste patronen en onderbreken we de ongewenste patronen. Dit doen we door coaching met behulp van NLP, TA, Systemisch werk, Mindfulness, etc.

Deze blogpost is ook beschikbaar in het english.

Neuro Fitness Training is een handelsnaam van Mindfactory en is ingeschreven onder nr. 32096165 in het handelsregister van de kamer van koophandel Gooi- en Eemland, BTW Nummer NL1731.64.444.B.01