Top

Why Intensives

Why intensive training works

Neuro Fitness Trainingen is a concept we have deliberately chosen for intensive training and a multidisciplinair approach. During the intensive training, you will work in an uninterrupted period of time, simultaneously on your brain (your neurophysiology), your body (cel-biology) and your mind (psychology). The benefits are:

  • No time for distraction. You will only work with that what is good for you.
  • You’re focused. You will work at one goal, your own wellbeing.
  • Integration accelerates. By going through all steps of development with the right momentum.
  • The cause will be handled. By a multi disciplinair approach the desired change will take place in a shorter period of time.
  • Tailor made treatment. By a comprehensive preliminary inquiry, you will get the perfectly fitted treatment.

Neuro Fitness Training is distinctive

It’s “easy” to exercise a few days uninterruptedly.

Het is “gemakkelijk” om intensief een paar dagen achter elkaar te trainen. Het is een uitdaging om een proces te ontwerpen wat werkt met maximaal en blijvend, resultaat. Hier onderscheidt Neuro Fitness Training zich in. Neuro Fitness Training is ontstaan door jarenlange ervaring in het werken met mensen vanuit verschillende disciplines; psychopathologie, ontwikkelingsvraagstukken, zingeving, resultaatgericht werken en alles wat hier tussenin ligt. Neuro Fitness Training maakt gebruik van onderstaande pijlers:

  • Op het gebied van neurofysiologie werkt Neuro Fitness Training met de laatste kennis op het gebied van EEG Neurofeedback vanuit de school van Marty Wuttke. Eén van de toonaangevende grondleggers van de hedendaagse Neurofeedback.
  • Op het gebied van cellbiologie werkt Neuro Fitness Training met de laatste kennis op het gebied van de Psycho Neuro Immunologie (PNI). Dit is een vakgebied wat sterk in opkomst is en geaccepteerd wordt binnen de hedendaagse medische wetenschap. PNI onderscheidt zich doordat het veel sneller oorzaken kan behandelen dan de klassieke medische wetenschap.
  • Op het gebied van psychologie werkt Neuro Fitness Training alleen met methodes die werken. De belangrijkste methode is NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) waarvan het ondertussen overduidelijk aangetoond is dat het zeer snel resultaten geeft. Daarnaast werkt Neuro Fitness training met o.a. Mindsight van Daniel Siegel, Mindfulness en Somatic Experience van Peter Levine.
  • Omdat integratie van veranderingen in het lichaam plaatsvindt, werkt Neuro Fitness Training met lichaamsgerichte oefeningen, geadapteerd uit Yoga, Chi Neng Qigong en Functionele Training. Deze (vaak ontspannende en stabiliserende) oefeningen zijn speciaal ontworpen voor de Intensive Trainingen.

This post is also available in nederlands.

Neuro Fitness Training is a trade name of Mindfactory which is registered under number 32096165 in the trade register of the Chamber of Commerce Gooi- en Eemland, VAT Number NL1731.64.444.B.01