Top

Who is Neuro Fitness

Neuro Fitness Training is een methode, ontwikkeld door Jerome Stoel en wordt door speciaal daarvoor opgeleide trainers uitgevoerd.

Jerome Stoel is van origine vliegtuigbouwkundig ingenieur met een bedrijfskundige kop-studie. In 2000 is hij overgestapt naar de mensgerichte kant en opgeleid als:

  • Certified Neurofeedback Therapist
  • Certified Mindfulness Trainer MBSR
  • Certified International Trainer of NLP
  • Certified Coach & Counselor Postmaster NLP
  • Bio Communicatie Therapist

jerome stoelVanuit mijn oorspronkelijke vak ben ik altijd blijven zoeken naar verbanden en manieren om het eleganter en efficiënter te maken. Dit zijn kwaliteiten waar ik me pas later bewust van ben geworden toen ik aan het werk was als NLP trainer en coach/counseler. Nu is NLP al een methode waarin alleen gewerkt wordt met dat wat werkt maar door mijn technische achtergrond bleef ik zoeken naar verklaringen over waarom het werkt en vooral hoe het werkt.

Ik  mediteer al vele jaren vanuit mijn nieuwsgierigheid naar de werking van de geest. Ik heb me bekwaamd in de Boeddhistische Vipassana-meditatie (waar Mindfulness een onderdeel van is), vooral omdat dit een discipline is die bewustzijn vanuit een objectief wetenschappelijk kader benadert. In dit kader volg ik jaarlijks langere retraites om mijn kennis van de geest en de Dhamma te verdiepen. In december en januari zal ik hiervoor in Birma een 60-dage retraite doen in een Boeddhistisch klooster.

Een paar jaar geleden heb ik de opleiding tot neurofeedback-therapeut gedaan bij Marty Wuttke. Hiermee kwam de techniek terug in mijn leven. Door de verplichte neurologische en biologische kennis vond ik veel wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op ervaringen die ik in mijn vak als NLP trainer/coach en in meditaties was tegengekomen. Daarnaast kwam mijn liefde voor hoogstaande technologische ontwikkeling weer terug. Alleen kwam het nu in een veel meer complete gedaante terug omdat het menselijke aspect er in geïntegreerd is.

Met Neuro Fitness Training deel ik mijn kennis en ervaring vanuit het technische denken, het mensgerichte denken en het onderzoeken van bewustzijn. Ik heb het ontworpen door drie brillen: Als vliegtuigbouwkundig ontwerper om het zo elegant en efficiënt mogelijk te maken. Als trainer/coach/counseler om het effectief en werkbaar te maken voor iedereen en als onderzoeker van lichaam en geest om het ook werkelijk te laten werken.

Het belangrijkste voor mij is je te helpen om zelf invloed te krijgen op jouw brein, lichaam en geest. Op deze manier verhoog je dus heel gericht en onder eigen controle jouw kwaliteit van leven. Het effect is dat je je vrijer, stabieler, alerter zult voelen en  een positiever effect op jouw omgeving zult hebben.

This post is also available in nederlands.

Neuro Fitness Training is a trade name of Mindfactory which is registered under number 32096165 in the trade register of the Chamber of Commerce Gooi- en Eemland, VAT Number NL1731.64.444.B.01