Top

FAQ – Technical

Is Neuro Fitness Training pijnlijk?

Nee, absoluut niet. Je merkt er niets van behalve dat het scherm waar je naar kijkt groter of kleiner wordt en het geluidsniveau kan variëren. Het is alsof je bezig bent met een brein-spel of aan het mediteren bent. Het is een vorm van hersengymnastiek.

Wat gebeurt er in mijn hersenen?

In de hersenen worden bepaalde gebieden geactiveerd, andere gebieden ‘gekalmeerd’ en er worden nieuwe verbindingen (neurale paden) gelegd. Je kunt het vergelijken met een rivier die meandert in allerlei lussen. Die worden doorbroken waarop het water vol rechtuit kan stromen. De rivier blijft hetzelfde maar het ‘proces van stromen’ verloopt ‘beter’, efficiënter, rustiger in een rechte lijn.

Raakt Neuro Fitness Training letterlijk mijn hersenen aan?

Nee, alleen de hoofdhuid. De hersenactiviteit wordt gemeten door middel van een sensor die op je hoofdhuid geplakt zit.

Kun je met Neuro Fitness Training zien wat iemand denkt of voelt?

Nee, absoluut niet. Je kunt hooguit een gemoedstoestand inschatten doordat bepaalde zones meer activiteit vertonen.

Wat zijn de nadelen van Neuro Fitness Training?

De trainingen kunnen ertoe leiden dat je een heldere visie op jouw leven krijgt en besluit zaken te veranderen.

Zijn de resultaten blijvend?

Ja, je hersenen zetten de vernieuwde balans – de betere werking – voort. Zoals we al noemden: zodra de rivier de meest efficiënte stroming heeft gevonden, zet die vanzelf voort.

Als ik met de Neuro Fitness Training stop, verval ik dan weer in mijn oude gedrag?

Nee, je hersens zijn ‘bevrijd’ van negatieve patronen en prefereren het nieuwe, betere functioneren. Zoals gezegd: een rivier stroom automatisch van hoog naar laag, het water kiest de meest efficiënte weg. Zodra de neurale paden zijn aangelegd doen je hersenen dat ook.

Wat heb je hieraan in een zakelijke omgeving?

Mensen die goed in hun vel zitten zijn goede medewerkers en presteren beter. Theorie leer men op school, Neuro Fitness Training leert je de vertaling te maken naar de praktijk. Zo kun je mensen bijvoorbeeld wel een managersopleiding geven, maar de mate van succesvol presteren is afhankelijk van of ze het ‘in zich hebben’: op leidinggevend, sociaal, charismatisch of communicatief vlak. Neuro Fitness Training zorgt ervoor dat deze kwaliteiten geoptimaliseerd worden. De manager kan bijvoorbeeld zijn leidinggevende capaciteiten ontwikkelen door zelfverzekerd  en ontspannen te worden.

This post is also available in nederlands.

Neuro Fitness Training is a trade name of Mindfactory which is registered under number 32096165 in the trade register of the Chamber of Commerce Gooi- en Eemland, VAT Number NL1731.64.444.B.01