Top

Concentration Training

Het belang van focus en aandacht

Je komt in je werk genoeg afleidingen tegen. Zaken die allemaal schreeuwen om aandacht. Toch verdient het ene meer aandacht dan het andere. Het vermogen om jouw aandacht selectief en met de juiste prioriteit te richten op deze zaken komt voort uit een specifiek cognitief gebied.

Het is duidelijk dat iedereen er voordeel bij heeft om een sterker vermogen in concentreren te hebben. JE bent continu een oneindige stroom van informatie aan het verwerken, of je nu in een vergadering zit of wanneer je de weg oversteekt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat het op de juiste manier trainen van de specifieke hersengebieden, het vermogen tot concentreren, het afwisselend focussen op verschillende onderwerpen en geheugenfuncties drastisch verbetert.

Dit vermogen verbetert niet alleen jouw prestaties, maar maakt ook dat je met meer gemak kunt concentreren en focussen.

Focus

Het vermogen om te focussen is essentieel om je werk te kunnen doen. Een kapitein op een schip in een ruige zee heeft zijn focus op de bakens aan de horizon. Het helpt hem te concentreren en te bepalen of hij nog op de goede weg zit. Op basis hiervan maakt hij zijn keuzes en leidt hij zijn schip veilig de haven in. We besteden tijdens onze Intensive Trainingen aandacht aan het vormen van een persoonlijke visie zodat je een baken hebt waarop je kunt sturen.

Aandacht

Om geconcentreerd te kunnen focussen is de term aandacht essentieel. Het gaat er hier om dat je je bewust bent waar je aandacht naar toe gaat. Neuro Fitness Training is een training in bewuste aandacht met directe terugkoppeling wanneer je jouw aandacht dreigt te verliezen. Zo train je jouw brein heel gericht om langer bewust aandacht te hebben voor één onderwerp.

Wanneer je een Intensive Training bij ons volgt, vergroot je jouw vermogen tot focussen met aandacht. Wil je weten hoe we je helpen? lees verder

Of schrijf je direct in voor een intake-gesprek. Vul via onderstaande knop het aanmeldingsformulier in en we nemen contact met je op voor een afspraak.

This post is also available in nederlands.

Neuro Fitness Training is a trade name of Mindfactory which is registered under number 32096165 in the trade register of the Chamber of Commerce Gooi- en Eemland, VAT Number NL1731.64.444.B.01